Новини

Българският футболен съюз се сдоби с дипломант от най-престижната магистратура в европейския спорт

12 април 2018 15:08
 

В петък, 6 април, на последната си сесия в Нион, Швейцария, и след устен изпит-защита на дипломна работа, участниците в четвъртото издание на MESGO получиха своите дипломи. Образователната програма MESGO (магистратура по управление на европейския спорт) е съвместна разработка на колежа Брикбек (Университета в Лондон), Центъра по право и икономика на спорта (CDES) към Университета в Лимож (Франция), Университета "Йоханес Гутенберг" в  Майнц (Германия), Националния институт по физическо образование на Каталуния (INEFC Барселона), Университета в Леида (Испания) и Висшия институт по икономически науки в Лозана (HEC Lausanne, Швейцария). Партньори на програмата от областта на спорта са Европейската конфедерация по волейбол, Европейската федерация по хандбал, Международната баскетболна федерация, Ръгби Европа, Международната федерация по хокей на лед и УЕФА. Програмата е насочена към висшия ръководен персонал на спортните организации и има за цел, събирайки регулярно в академична среда топ мениджъри и експерти от водещите европейски институти, да подготви експерти от ново поколение, чието многоаспектно и цялостно познание на материята да служи на прогреса на спорта в Европа.

В продължение на година и половина селектираните по редица критерии участници в програмата изучаваха, работиха и споделяха опит относно всички аспекти на управлението на спорта. Заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев, в чиито професионализъм УЕФА и българската федерация инвестираха, бе сред най-активните участници на тематичните сесии, които се проведоха в Париж (Контекст на международния спорт), Лозана, Нион и Женева (Управление на международните спортни организации), Амстердам (Структура и регламент на състезанията), Брюксел (Правни рамки), Лондон (Стратегически маркетинг), Барселона (Спортни събития), Майнц и Франкфурт (Етика), Ню Йорк (Северноамериканския модел) и Токио (Бъдещето на управлението на спорта). В края на миналата седимица, в Нион българският представител защити успешно с висока оценка своята дипломна работа на тема „Състезателен баланс в първенствата на Балканите“.

За Българския футболен съюз и спортната общественост в страната, работата с професионалист, притежаващ експертна квалификация на европейско ниво, е повод за гордост и необходимост за повишаването на административния капацитет на футболната централа. Припомняме, че Колев бе и сред първите, получили Сертификат и след това и Диплома по футболен мениджмът от Университета по публична администрация в Лозана (IDEAP) като част от образователната програма на УЕФА за националните асоциации, след като завърши успешно в периода 2011-2013 година. Българският футболен съюз се стреми да предоставя на своите кадри възможности за развитие и вярва в непрестанния прогрес както на организацията, така и на нейните представители.

Отдел "Връзки с обществеността и медии"

ОЩЕ ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Решение СТК 13.04.2018 г

13 април 2018 12:38

БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗСпортно – техническа...... още

Купа БФС, финали, деца, юноши младша и юноши старша възраст

12 април 2018 18:00

Купа БФС, деца р.2004 г.,финал,сезон 2017/2018...... още

Решение СТК 12.04.2018 г

12 април 2018 13:35

БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗСпортно – техническа...... още

Решение на ДК 12.04.2018

12 април 2018 13:20

БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗДисциплинарна...... още

Съдийски назначения 16-ти кръг Държавно първенство за жени

12 април 2018 11:30

15 Апр 2018г. Неделя 12:00ч.НСА - Олимпия   ...... още

1 2 3 4 5 6 7 8 9 »